Понеделник,

Патриарсите Максим и Кирил се събират под тепетата

От: Failed to load user -
A
A
A

Пловдив. Патриархът на Москва и на цяла Русия Кирил ще гостува в Пловдив на 28 април. Главата на руската църква пристига в България като новоизбран духовен водач за среща с нашия патриарх Максим. 

Посещението му в Пловдив е част от визитата му у нас, като под тепетата той ще пристигне с Максим и това ще е първото в историята на града съвместно посещение на двама православни патриарси.

Тук първойерарсите ще отслужат тържествен молебен за благословение на българския народ, за здраве и благоуспяване на освещения клир и христолюбивото паство на Пловдивска епархия.

Богослужението ще бъде в митрополитския храм „Света Марина” пред частицата от Светия кръст Господен от манастира „Кръстова гора” и  чудотворния образ на Божията майка – Света Богородица-Златна ябълка.

В богослужението ще участват митрополитският хор „Свети апостол Ерм” и хор „Анастасис” от Русия. Деца от неделните училища към пловдивските храмове ще поздравят владиците с бели рози, а молебенът ще бъде отслужен на църковно-славянски език.

След богослужението песнопенията ще прелеят във фолклор, като специално за празника в Пловдив пристига ансамбълът от Смолян „101 каба гайди”. Очаква се на тържеството да присъстват всички български митрополити и епископи.
Тагове:

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички