Първи в света телевизор с клиент SAT>IP

Първи в света телевизор с клиент SAT>IP | StandartNews.com

На събитието SES Industry Days в Люксембург компания Panasonic представи първия в света телевизор с вградена технология SAT>IP. Моделът Panasonic VIERA ASW754 има интегриран SAT>IP клиент, който преразпределя сигнала на сателитната телевизия към IP базираната домашна мрежа, включително Wi-Fi.

Иновативната технология позволява на зрителите да гледат телевизия у дома върху различни IP устройства едновременно, без да се налага да окабеляват целия си дом. Серията ASW754 се предлага в 4 варианта на екрана - 39", 42", 47" и 55", като честотата на опресняване на екрана е 1200 Hz. Има и два вградени "тройни" тунера - за DVB-S2, DVB-T2 и DVB-C.

SAT>IP е иновативна технология, разработена от SES и нейните партньори от индустрията, която превежда сигнала на спътниковата телевизия в интернет протокол (IP), който се преразпределя в дома до всички IP-устройства като таблети, смартфони и лаптопи. Технологията позволява приемането на няколко програми паралелно на различни устройства и значително разширява базата за телевизионен прием на голям спектър от висококачествени сателитни предавания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай