Паметник на медиците ни предлагат граждани

Скулптурната композиция би могла след създаването и да бъде поставена в района на ВМА

Паметник на медиците ни предлагат граждани | StandartNews.com

В чест на българските медици, които се намират на предната линия на борбата срещу коронавируса, граждани предлагат да бъде изграден паметник.

"Скулптурната композиция би могла след създаването и да бъде инсталирана/поставена в района на ВМА/ІМедицинска академия,където се надявам,че има подходящо пространство и Столична община ще съдейства за този поставянето на този Символ на всеотдайната жертвоготовна борба срещу смъртта,водена от благородните Рицари в бяло!

Повод може да бъде 19 октомври 2020г.-Денят на българският лекар,до когато искаме да вярваме, че косата на Смъртта ще бъде сломена от Меча на българските медици!"

Това пише в своя позиция адвокат Цветан Цветанов, който е председател на Фондация „Европейски екологичен фестивал“ София.

Страната ни и всички ние –българският народ преминаваме през тежки времена на изпитания.

Вярваме,че Бог и нашите усилия,търпение и борбата ни срещу смъртоносната вирусна пандемия,чрез проявата на всеотдайна дисциплина и отговорност във всеки един от нас ще допринесат и ще ни помогнат да преминем през една от най-страшните опасности за живота и здравето на човешката цивилизация,която историята помни, пише още в писмото..


 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай