Пак бой в училище. Деца продават видеото?

Подаден е сигнал и до полицията, разговаряно е с родителите

Пак бой в училище. Деца продават видеото? | StandartNews.com

Пореден случай на агресия в училище потресе страната. Момче засипа петокласник с ритници, след което се появиха съмнения, че съучениците им са завъртели бизнес, продавайки видеото по левче.

Майка на петокласник показа пред NOVA клип, на който се вижда как синът й е ритан от по-голямо момче. Случаят е от миналия четвъртък от 172-о училище в Нови Искър. Майката твърди, че видеото с насилието се разпространявало между децата срещу сумата от един лев.

„С клипчето се сдобих вчера. Доколкото разбрах е продавано на ученици. След нецензурни думи от страна на бияча, детето ми е отвърнало. Момчето ми е със синини. Той е добро дете, което не лъже. Научен е как да се държи. По график трябваше да са на занималня до 17:30 ч. Бил е на детската площадка към 16:00 ч. с учител, който после влиза в училището. Написах жалба до МОН и районното управление. Проблеми с дисциплината има от години”, разказа Илияна Джапунова, майката на битото момче.

По думите на директора на училището Надя Георгиева, детето, което е упражнило агресия, не е от конкретното учебно заведение.

„Били са на площадката с учителя. След това са помолили да се приберат и преподавателят е влязъл да остави топката. Имало е словесна престрелка между децата. Разговаряли сме с тях. Подаден е сигнал и до полицията, разговаряно е с родителите. Ако се установи вина, ще има наказание за учителя, който се е грижил за тях”, уточни тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай