Падат ли ни визите за САЩ. Говори ЕК

Европейският парламент ще приеме тази седмица резолюция

Падат ли ни визите за САЩ. Говори ЕК | StandartNews.com

Европейският парламент ще приеме тази седмица резолюция, в която отново призовава за постигане на взаимно приемливо решение по въпроса с визите, налагани от САЩ на граждани на ЕС, предаде БТА.

Според ЕП е необходим "активен дипломатически ангажимент", за да отпаднат визите за гражданите на България, Румъния, Хърватия и Кипър.

Предвижда се утре евродепутатите да приветстват отпадането на визите за гражданите на Полша, както и потвърждението, че Хърватия отговаря на всички изисквания да получи същото облекчение. В доклада се отправя призив САЩ да ускорят процеса за пълното отпадане на визите за всички граждани на ЕС.

В сряда евродепутатите ще обсъдят повишаването на цените на енергията, както и работата по националните планове за икономическо възстановяване, финансирани с европейския бюджет.

Те ще приемат доклад, в който призовават за продължаване на европейската помощ, осигурявана на Турция за справяне с бежанците. В документа се отчита, че до края на миналата година за Анкара от ЕС са били осигурени 7.7 милиарда евро за тази цел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай