Отличаваме златното момиче на Сливен

Културата е един от 10-те повода за гордост в Града под сините камъни

Отличаваме златното момиче на Сливен | StandartNews.com
Културата е един от 10-те повода за гордост в Града под сините камъни 50 000 лв. стипендии за талантливи деца дава всяка година общината

Златното момиче на Сливен - Радослава Мавродиева, ще сложи във витрината си още едно отличие - признанието на съгражданите си, че им дава истински повод за гордост. Специалната наградата е част от кампанията "10 причини на остана в моя Сливен" на "Стандарт" и ще бъде връчена на атлетката ни утре - 2 април 2019 г.
Навръх Националния празник на България състезателката в тласкане на гюле завоюва злато на европейското по лека атлетика в Глазгоу. Това е трети медал за Мавродиева от европейско първенство в зала. До този момент тя имаше сребро и бронз.
Сливенчани са особено горди, че Мавродиева провежда подготовката си не къде да е, а в родния град. Усилията ни да изграждаме нови спортни съоръжения, са увенчани с успех. Базата в Сливен, лекоатлетическата закрита писта, където тренират, беше изцяло реновирана и газифицирана, казва кметът Стефан Радев. Той припомни, че треньорката на Радослава - Валентина Желязкова, подава ръка на младите и като преподавател в училище.
31-годишната лекоатлетка донесе първо злато за България на европейско първенство по лека атлетика след спринта на Ивет Лалова на 200 метра през 2005 година. Титлата на Мавродиева е първа за Сливен от 50 години насам след златото на Михаил Желев на 3000 метра стипълчейз.
Развитието на спорта е един от големите поводи за гордост на Сливен. В Града на сините камъни бе изградена нова спортна зала по борба. В нея петкратната световна шампионка Станка Златева подготвя бъдещите надежди на града. Тази година се ремонтират спортен комплекс „Асеновец“ и 25-метровия закрит плувен басейн. Финансовата издръжка на спортните съоръжения и зали в града е изцяло за сметка на общината. Над 30 спортни клуба получават финансиране от 250 000 лева.
Преобразяването на града ще бъде представено на 2 април 2019 г. с откриването на специалната изложба "10 причини да остана в моя Сливен", организирана от "Стандарт" в партньорство с общината.
10 огромни фотопана ще покажат новите места за отдих, които донесоха на града приза "Най-зелен град", обновените детски градини, улици и тротоари. Изложбата е стъпка номер 12 от най-новата кампания на в. "Стандарт" - "Моят град - 10 причини да остана в него". Тя тръгна през септември 2018 г. от Благоевградска област, продължи през октомври в Бургас, през ноември - в Харманли и Свиленград. През декември бяхме в Крумовград и в Ардино. Миналия месец бяхме в Ружинци и Видин.
Целта на обиколките ни в страната е да даваме на хората поне по 10 причини да останат в родния си град. Домакин на събитието в Сливен е Кметът Стефан Радев.
Специален акцент изложбата поставя на грижата за децата на Свилен и малките му таланти. Стремежът ни е те да получат добро образование, подкрепа и по-добри условия за развитие още от най-ранна възраст, казва кметът.

Преследвайки тази цел екипът му е реновирал още 4 детски градини. Предвидено е саниране, изграждане на нови музикални и спортни салони, реновиране на ясни и забавачки. Всяка година Сливен осигурява стипендии на талантливи деца и младежи с изявени дарби в размер на 50 000 лева.
Друго от паната в изложбата представя развитието на културата в града.
Емблематична зала „Сливен“ бе напълно реконструирана със средства от държавния и общинския бюджет. В нея се провежда голяма част от културния календар на общината.

С подкрепа на:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай