Отбелязваме Световния ден за борба с ХИВ/СПИН

В столицата и в страната ще се проведат редица събития в усилията да се популяризира борбата срещу смъртоносната болест...

Отбелязваме Световния ден за борба с ХИВ/СПИН | StandartNews.com

На 1 декември отбелязваме Световния ден за борба срещу ХИВ/СПИН. Борбата срещу СПИН се води повече от 30 години, а в България основната цел е да се гарантира безопасност при кръвопреливането, както и лечение и профилактика.

Всяка година на 1 декември доброволците на БМЧК – София отбелязват Световния ден за борба срещу ХИВ/СПИН с мащабна информационна кампания на територията на София. В подготовката, организацията и провеждането на изявата се включват над 100 доброволци, служители на БЧК, университети, училища и други неправителствени организации.

По повод Световния ден за борба с ХИВ/СПИН, младежите от Българския Червен кръст организират мащабна информационна акция, която ще обхване ключови места в София.

Под мотото „Узнай своя статус“ младите червенокръстци ще раздават панделки и информационни материали на тема „Превенция на ХИВ/СПИН” в столичните училища: ЧУ „Дрита“, 54 СУ „Св. Иван Рилски“, 140 СУ„Иван Богоров“, 2 СУ „Акад. Емилиян Станев“, 20 ПЕГ „Св. Методий“, Медицински колеж „Йорданка Филаретова”.

На 1 декември 2018 г. от 14:00 до 18:00 часа в подлеза на метростанция „Сердика“ доброволците на БМЧК-София ще проведат информационна кампания с игри и викторини, ще раздават червени панделки и брошури.

В 18:30 часа пред църквата „Св. Неделя“ доброволци, приятели и всички желаещи ще оформят „жива панделка“ в знак на съпричастност с хората, живеещи с ХИВ/СПИН.

На 4 декември 2018 г. от 10:00 до 13:00 часа в Медицинския колеж „Йорданка Филаретова“ ще бъде разположен мобилен кабинет за анонимно безплатно консултиране и изследване за СПИН.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай