От екрана - в гаража

От екрана - в гаража | StandartNews.com

В интернет може да купите няколко автомобила, превърнали се във филмови звезди

В историята на киното има безброй много автомобили, превърнали се в звезди. Някои от тях може да станат ваше притежание, ако разполагате със свободни средства и изпитвате носталгия по такива коли. Представяме ви 7 автомобила, които все още имате шанс да купите на търг.

ГАЗ-31105 "Волга"
Участвал в "Умирай трудно: Денят настъпи"
Кой го продава - частно лице в Унгария
Цена - 8000 долара

Сигурно сте учудени, че в списъка попада жълта волга такси. Това е обикновен седан, който няма нито безумен компресорен V8 под капака, нито спортно окачване. Но пък е единствената волга в света, на която се е возил Брус Уилис - по улиците на Москва във филма "Умирай трудно: Денят настъпи". Продавачът твърди, че колата е изминала 65 000 км, което е мизерен пробег за този "кораб на пустинята". Сега автомобилът се намира в Унгария, а регистрационната му табела е Smart Fortwo. Ако искате да притежавате този уникат, може да се свържете със собственика чрез профила му в eBay.

Utilimaster Aeromate

Участвал в "Мъже в черно"
Кой го продава - Ellingson Classic Cars Inc. (САЩ)
Цена - 19 950 долара

"Мъже в черно" е култов филм за всички фенове на фантастичните комедии за пришълци. Но освен Уил Смит, Томи Лий Джоунс и всякакви необикновени същества, в него участваше и един зелен фургон, зад чийто волан седеше главният злодей - Хлебарката. Автомобилът Utilimaster Aeromate е от класа на т. нар. walk-in vans - търговски ванове с възможно най-нисък клирънс и високи тавани, за да може лесно да влизате и излизате от него и да ходите вътре. Aeromate е съвместна разработка на концерна Chrysler и компания Utilimaster Corporation. През годините такива коли са били изграждани върху платформата на модели на Ford и GM.

Messerschmitt KR175 Kabinenroller

Участвал в "Семейство Адамс"
Кой го продава - Worldwide Auctioneers (САЩ)
Цена - 35 000-45 000 долара

След края на Втората световна война на Вили Месершмит му забраняват да прави самолети. Поради това германският авиоконструктор и екипът му се насочват към автомобилите. През 1952 г. те правят триколката KR175, проектирана от Фриц Фенд. От тази кола са произведени 15 000 бройки, като една от тях (именно тази) участва във филма "Семейство Адамс". Моделът има 174-кубиков мотор с максимална мощност 9 "кончета". В салона на Messerschmitt KR175 могат да се поберат трима, включително шофьорът, който управлява колата не с кръгъл волан, а с такъв от велосипед или мотопед. Дизайнът на автомобила наистина предизвиква ужас - идеален вариант за семейство Адамс.

"Москвич" 407

Участвал в "Агенти от U.N.C.L.E."
Кой го продава - частно лице, Великобритания
Цена - 2750 паунда

Американският тв сериал "Агенти от U.N.C.L.E.", показван по NBC през 60-те г. на миналия век, ще получи популярност у нас едва през януари догодина. Тогава ще се появи пълнометражният едноименен филм на Гай Ричи. Сюжетът разказва за това, как агент на ЦРУ и сътрудник на КГБ в разгара на студената война се отказват от враждата помежду си заради общата борба срещу международна престъпна мрежа. Именно в този филм играе въпросният "Москвич" 407, който се продава на търг. Точно този седан е произведен през 1962 г. и ако се съди по номера от снимката е бил регистриран и в България. Настоящият му собственик твърди, че колата е в прилично състояние. В салона има няколко промени. Един от най-големите плюсове на тази кола е, че може да си я купите преди филмът да се появи по екраните. Тогава с гордост ще кажете: "Вижте, моята кола е звезда!".

Chevrolet C10

Участвал в "Бързи и яростни" 4
Кой го продава - Haggle Me (США)
Цена - 44 000 долара

Ако сте гледали всички части на "Бързи и яростни", сигурно помните този рижав пикап Chevrolet C10. Двигателят му е Chevrolet Big Block 502, но продавачът не е сметнал да публикува характеристиките му. В официалния каталог на Chevrolet обаче е упоменато, че максималната мощност на двигател с този индекс е над 500 к.с., а максималният въртящ момент около 770 Нм. С такъв мотор без проблем може да теглите две цистерни бензин.

Dodge Charger R/T

Участвал в "Булит"
Кой го продава - частно лице, САЩ
Цена - 300 000 долара

Може ли такъв списък да мине без Стив Макуин? Разбира се, че не! Този Dodge Charger R/T е една от двете коли, участващи в снимките на "Булит". Поне така твърди продавачът. Разбира се, зад волана на автомобила не бе Макуин, а злодеите, опитващи се да се скрият от главния герой по улиците на Сан Франциско. През 1968 г., когато е произведен този модел, той е имал двигател с мощност 375 к.с. и обем от 7,2 литра. Автомобилът има дълга история. Бил е изгубен, след това намерен, но е разпознат едва при реставрацията - в салона са открити приспособления за придържане на филмова камера.

Ford Custom

Участвал в "Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп"
Кой го продава - Volo Auto Museum (САЩ)
Цена - 24 995 долара

След заснемането на последната част от легендарната сага за археолога Индиана Джоунс режисьорът Стивън Спилбърг нарежда целият реквизит да бъде унищожен. Негови сътрудници обаче успели да скрият някои неща. Сред тях са шапката и бичът на главния герой, а също така и този Ford модел 1950 г., който участва в четвъртата част на серията. Прахта и мръсотията по автомобила са истински, той специално бил направен така за снимките. Продавачът твърди, че колата няма никакви видими следи от корозия, а осемцилиндровият V-образен мотор работи като "швейцарски часовник". Автомобилът има и документи, доказващи участието му във филма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай