Вторник,

Основната версия: Кое предизвика пожара в старческия дом в Рояк

От: Рачо Рачев, кадър БНТ -
320
Основната версия: Кое предизвика пожара в старческия дом в Рояк
A
A
A

Разследващите продължават да уточняват окончателната версия за пожара в старческия дом в село Рояк. При инцидента загинаха 9 души.

До момента бяха извършени редица огледи на мястото на трагедията. По първоначални данни огънят е започнал от покривната конструкция на сградата и е засегнал третия етаж. Основната версия, по която работят разследващите, е техническа неизправност на електрическата инсталация. Предполага се, че именно това е причинило пожара.

Аутопсиите на загиналите показват, че смъртта им е настъпила вследствие на вдишания токсичен дим.

Вече повече от денонощие  оцелелите от пожара са настанени в общинския спортен комплекс в село Аспарухово. По думите на управителя на дома на новото място се полагат необходимите грижи за възрастните хора. Те ще останат там, докато бъде намерено решение къде да бъдат настанени.

Възрастните хора са добре, но се нуждаят от дрехи и обувки, става ясно от публикации в групата "Гражданско общество Дългопол".

"Хората се чувстват добре. Имат нужда най-много от дрехи и от вещи от първа необходимост, като вече има събрани доста", съобщи пред БНТ Марияна Николаева, заместник-кмет в община Дългопол. Създадена е организация да им бъде раздадено всичко събрано досега, допълни тя.

Хората имат най-голяма нужда от спално бельо, памперси, мокри кърпи, допълни Николова.

При пожара изгоряха почти всичките лични вещи и документи на обитателите. Днес се очаква да може да се влезе в сградата и да се провери има ли лични документи, които са запазени.

От областната администрация във Варна заявиха, че при тях имат възможност да настанят 20 души.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички