Още една присъда възмути българите. Бургас на нокти

Правят нова техническа експертиза

Още една присъда възмути българите. Бургас на нокти | StandartNews.com

Още една присъда, свързана с катастрофа, възмути българи и изправи Бургас на нокти.

Бургаският съд пусна на под домашен арест 59-годишния Атанас Андонов, причинил смъртта на пътя на 33-годишната учителка от Айтос Янита Пепелянкова. При челен сблъсък на пътя Бургас - Средец тя загина на място, а двете ѝ дъщери - на 5 и 8 години, пострадаха тежко.

Случаят придоби голям обществен отзвук, след като съпругът на Янита, който е полицай, разказа пред медиите, че вместо рождения ден на малката дъщеря, трябвало да подготвя погребение на съпругата си, а децата все още не знаели за смъртта на майка им.

Назначена е автотехническа експертиза, която да покаже точните причини за инцидента.

"Изразил е съжаление, но то е от човешка гледна точка, защото се касае за една техническа неизправност на автомобила, вследствие на което е причинено това ПТП. Воланът е тръгнал наляво и по никакъв начин не е можел да го контролира", заяви Марийка Глушкова от Софийската адвокатска колегия, пише bgonair.bg.

"Ще бъда назначена техническа експертиза, която ще посочи дали е имал технически проблем непосредствено преди удара, но в момента твърдението на обвиняемия е в тази посока", каза прокурор Ангел Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай