Оперираха мъжа от Димитровград с 30% изгаряния

Оперираха мъжа от Димитровград с 30% изгаряния | StandartNews.com

Пловдив. Операция на лявата предмишница на самозапалилия се мъж от Димитровград извършиха днес в Клиниката по изгаряния, пластична и възстановителна хирургия на УМБАЛ „Свети Георги" – Пловдив, съобщават от лечебното заведение. По време на интервенцията хирурзите отстраниха некрозиралата тъкан и я замениха с кожен трансплантат от здрав участък от тялото на пострадалия.

Следоперативният период ще продължи в Интензивния сектор на клиниката във флуидно легло, подходящо за пациенти с общирни термични травми.

Мъжът бе докаран по спешност в УМБАЛ „Свети Георги" – Пловдив на 5 юни с 30% изгаряния. Травмата му бе предизвикала състояние на термичен шок, което обикновено трае около три денонощия. Затова още от момента на постъпването му в клиниката пациентът бе под непрекъснато лекарско наблюдение – с проследяване на жизнените показатели и вливания на кръв и плазма.

Вчера бе извършена операция на лявата ръка на жената, пострадала при същия инцидент в Димитровград. Тя бе получила 7% изгаряния – в областта на пръстите, дланите и предмишниците на двете ръце.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай