Онлайн обиколка на Париж в новогодишната нощ

Трябва само да се регистрираме във Фейсбук на "A Virtual Tour of Paris, France Live"

Онлайн обиколка на Париж в новогодишната нощ | StandartNews.com

Два часа вълнуващи преживявания в столицата на любовта - Париж, предлагат организаторите на онлайн тур в навечерието на Нова година.

От 2 до 4 сутринта на 31 декември от дома си можем да посетим емблематични места и забележителности по време на нощната обиколка на френската столица, предаде „Марица“.

Трябва само да се регистрираме във Фейсбук на "A Virtual Tour of Paris, France Live".

Обиколката включва посещение на символа на Париж - Айфеловата кула, катедралата Нотр-Дам "Света Богородица, Лувърът, Триумфалната арка, най-известният булевард Шан-з-Елизе (от френски „Елисейските полета”), Люксембургската градина, са част от незабравимите атракции в Париж. Естествено, обиколката включва разходка до Монмартър (буквално означаващ „планината на мъчениците”) - неразривно свързано с изкуството и с хората на изкуството. Бохемският парижки квартал е Мека за художници от различни школи.

Другата спирка е площад "Конкорд" -  най-големият площад на Париж, с колосално историческо значение. Именно на този площад са били гилотинирани Мария Антоанета и Луи XVI.

Онлайн разходката включва и посещение на архитектурния комплекс Дом на инвалидите, построен по инициатива на Луи XIV. Това е един от първите домове в чест на инвалидите от войните в Европа, първоначално служил за настаняване на бездомни ветерани от фронта.

Тук се намират множество музеи, в това число - Парижкият музей на армията, а също и Църквата на инвалидите, под чиято катедрала в криптата са погребани останките на Наполеон Бонапарт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай