Омаскаряват Сидеров, защото е неуправляем

Омаскаряват Сидеров,  защото е неуправляем | StandartNews.com

София. Проф. Станислав Станилов, зам.-шеф на "Атака" и депутат по повод гостуването на депутати от "Атака" в Куба.

- Проф. Станилов, за пореден път "Атака" влиза в медиите със задгранична визита. Защо?
- Много често се получава така, когато тръгнеш да правиш политика, а някои хора се опитват да превърнат политиката в кухня. Кой къде ходил, мръсно бельо и прочие - това е под достойнството на истинския политик за мен. Но за съжаление, публиката е свикнала така - като им поднесеш пикантерии - измислени или фиктивни, винаги зяпа. Гостуването в Куба на нашата делегация беше в кубинския парламент и това изчерпва всичко. Всеки депутат има право да отиде, където пожелае. Той отива да върши работа, за която се отчита пред парламентарната група и пред своите избиратели. Така че, всякакви други коментари са излишни. Ако аз отида в Китай и ме поканят да отида на плажа следобед, когато съм свободен - ще отида. Затова мисля, че всички тези изпълнения в момента са излишни.
- Т.е. всичко е заради публичната личност?
- Абсолютно. Волен е много разпознаваем като личност и са го заснели с някакъв джиесем и са го качили в интернет. Голяма работа станала, дори снимката в хотела е такава, че и аз трудно ги разпознавам. В България нещата ще се оправят, когато медиите спрат да се занимават с помия и започнат да се занимават с политика.
- Какви са реалните резултати от посещението в Куба на вашите депутати?
- Това не мога да кажа, защото все още сме нямали заседание на парламентарната група. Това ще стане другата седмица или по-другата, защото сега Волен заминава с парламентарната делегация в Китай, след това е възможно да има визита и в Русия, в Сирия също планира посещение. След това ще анализираме резултатите. Ние сме ясно изразена партия, която гледа равнопоставено и на запад, и на изток, ние сме евроскептици и е съвсем нормално да отидем в Китай, в Куба, в Русия, в Казахстан, дори в Индия.
- Наскоро пак имаше повишен интерес около една вечеря на парламентарната ви група в Брюксел. За нея какво ще кажете?
- Хората са вечеряли в ресторанта и са си отишли. И моята близка приятелка Магдалена Ташева, която беше там, ми зададе следния въпрос: "Ти, професоре, как ме виждаш да замерям сервитьорите с тапи?" Аз самият съм бил на много места с парламентарната група, вечеряли сме в ресторанти и искам да заявя пред всички, че Волен Сидеров пие само една-две чаши червено вино. Че не пие, че на мен не ми дава да пуша и ми се кара, макар че съм по-възрастен. Дори ми прави забележки "Пак запали тази цигара", "Стига вече с тези цигари". Няма такива изпълнения, няма кой да ги направи. При нас няма пияници.
- Тогава какво е? Сценарий за очерняне на партията ви?
- Естествено. Даже, като видях тази снимка, си казах, че сега някой е пратил подир Волен фотограф чак в Куба да го дебне, за да го видят какво прави. И като видях качеството на снимките, стана ми ясно, че са от джиесем. Омаскаряването на Волен се прави, защото е единственият, който е неуправляем. Не може да бъде манипулиран. Това е цялото дразнение. С всичките си кусури - това е. Единственият е. Затова се случват всички тези неща.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай