Огромен срам! Новият Джизъс с откровение за Колизеума

Нашенецът потресе всички с невежеството си

Огромен срам! Новият Джизъс с откровение за Колизеума | StandartNews.com

Няма такъв срам! Новия Джизъс – 31-годишният Иван Данаилов, който се прочу по целия свят, след като издълба с ключ своето име и това на гаджето си върху една от стените на Колизеума, написа абсурдно писмо до прокуратурата и кметството на Рим.

Нашенецът се разкая, че е увредил най-известния амфитеатър в света и поднесе своите извинения на италианците.

Но втрещи всички с невежеството си.

„Осъзнавайки сериозността на престъплението, с тези редове бих искал да поднеса моите най-искрени и честни извинения на италианците и на целия свят за щетите, причинени на културното наследство, което е наследството на цялото човечество”, пише българинът.

Откъс от писмото на Иван бе публикуван от вестник „il Messaggero”, от което става ясно, че нашенецът се оправдава пред властите, че не е бил наясно колко древен е Колизеумът.

„Признавам с дълбоко смущение, че едва след това, което за съжаление се случи, научих за древността на паметника“, заявява Иван.

Надали обаче има човек в света, който да не знае какво е Колизеумът, отбелязва италианското издание.

Иван Данаилов е българин, роден в Ловеч, но притежава британско гражданство. Той от години живее на Острова, където работи като фитнес инструктор.

Преди него с невежеството си се прочу и бившия футболист Благой Георгиев - Благо Джизъса, който също бе хванат и изтипосан по целия свят, когато изчегърта името си на Колизеума.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай