Четвъртък,

Огромен проблем в транспорта. Решението на Фандъкова

От: Редактор -
1597
Огромен проблем в транспорта. Решението на Фандъкова
A
A
A

До актуализацията на държавния бюджет заплатите на работещите в софийските транспортни дружества са осигурени, потвърди кметът Йорданка Фандъкова. В момента се плащат само заплати и част от горивата.

Фандъкова поиска и компенсации за задълженията на градския транспорт, които са в размер на 144 милиона лева, както и компенсации за повишените цени на тока:

"И тази година 170 милиона лева от бюджета на общината дадохме за подкрепа на градския транспорт. Това са 36 процента от собствените данъчни приходи. Данъците на хората отиват в почти 40 процента за градския транспорт. Разбирате, че това пък лишава от средства други обекти.

В същото време обаче те продължават да трупат загуби. Възложили сме им и ги контролираме за пълна оптимизация на разходите. Те в момента всъщност плащат само заплати и част от горивата. Нищо друго. Направиха оптимизации и продължават да правят оптимизация на персонала. Има дружества с 10 процента вече съкращения на персонала", каза Фандъкова.

В 17:00 часа с представители на транспортните общински дружества в София ще се срещне ръководството на синдиката КТ „Подкрепа“.

Кметът на София Йорданка Фандъкова очаква и методика за индексация на строителните материали от държавата, за да може общината да се разплаща със строителните дружества, които поддържат и ремонтират инфраструктурата в града.

Стйна ясно, че седем фирми са подали заявление за прекратяване на договорите.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички