Огненият ад се разраства! Горят къщи в село край Любимец

Проблемът е, че духа силен вятър

Огненият ад се разраства! Горят къщи в село край Любимец | StandartNews.com

В село Вълче поле край Любимец горят четири необитаеми къщи. Пожар е обхванал постройките днес следобед, а на място са екипи огнеборци, съобщиха от областната администрация в Хасково, която цитира Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

"Засега удържаме фронта", коментира за БТА кметът на общината Анастас Анастасов.

По негови думи обаче положението е сериозно и с огнена стихия, която се разпростира по протежението на ж. п. линията от харманлийското село Бисер към Любимец. Проблемът е, че силен вятър духа в посока на града, каза Анастасов. В помощ на пожарникарите - общо 6 екипа, е изпратено и местното доброволческо формирование.

Гори на няколко места по жп линията между Харманли и Свиленград. Предполага се, че огънят е тръгнал от искри от преминаващ влак. Със стихията се борят 6 екипа на пожарната.

Пожари има още в района на Симеоновград, Любимец, селата Изворово, Оряхово. Гасенето е затруднено от вятъра.

Припомняме, че вчера огнеборците потушаваха голям пожар край Свиленград. Заради силния вятър и пресечния характер на местността - "Якъка", гасенето на пламъците беше силно затруднено. В борбата с огъня участваха 7 пожарни автомобила, 4-ма доброволци, 1 служител на Горското и 2 водоноски. В късния следобед огънят бе овладян и загасен.

За днес и утре в региона е в сила екстремален риск от избухването на полски и горски пожари, съобщава dir.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай