Обрат с времето. Голяма опасност до дни

Идват изключително динамични дни

Обрат с времето. Голяма опасност до дни | StandartNews.com

Нов обрат с времето. То ни поднася поредна изненада - този път ни дебне голяма опасност.

След пролетното време през тази седмица, в предстоящите почивни дни все повече се повишава рискът от гръмотевични бури, сочат анализите и най-актуалните прогнози на Meteo Balkans.

В събота времето ще е изключително динамично. Денят ще е слънчев и топъл. Максималните температури над по-голямата част от страната ще надминат 17 градуса, пише БЛИЦ.

В следобедните часове обаче ни очакват и гръмотевични бури над Източна България. Валежите може да са съпроводени и от ледена суграшица, която е подобна градушка, но размерите на топчетата лед са значително по-малки.

Късно следобед над западните райони облачността ще се увеличи, а над източните ще се разкъса.

През нощта срещу неделя над крайните западни и североизточни райони ще започнат и валежи от дъжд. Възможно е и да прегърми.

Според ЕС модела, в неделя времето ще се определя от преминаващ циклон и на много места у нас ще паднат дъждове, като по-значителни ще са те над Централна и Южна България. По високите западни полета и планините ще завали и сняг.  

Вятърът над западните райони ще се ориентира от северозапад, а над източните ще се задържи от североизток и ще започне да нахлува студен въздух.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай