Облачен ден с валежи, вижте прогнозата за цялата седмица

Преобладаващите максимални температури днес ще са между 19° и 24°, в София – 18°-19°

Облачен ден с валежи, вижте прогнозата за цялата седмица | StandartNews.com

Облачността над по-голямата част от страната днес ще е значителна. На места, главно в Западна България, ще има валежи от дъжд, предимно слаби и до вечерта в повечето райони ще спрат. Над източната половина от страната ще има по-съществени разкъсвания и намаления на облачността. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър, предимно от изток-югоизток. Преобладаващите максимални температури ще са между 19° и 24°, в София – 18°-19°.

В планините облачността ще е значителна и на места в масивите в Западна България ще има валежи от дъжд, предимно слаби. В планините в Източна България ще е без валежи, там ще има по-съществени разкъсвания и намаления на облачността. Ще продължи да духа умерен до силен югозападен вятър. Температурите още ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 9°.

По Черноморието облачността ще е разкъсана, предимно висока. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е 14°-16°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Във вторник и сряда облачността ще е по-често значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. На места, първия ден главно в югозападната половина, втория ден - из цялата страна, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб до умерен, от източната четвърт и дневните температури за кратко ще се повишат, във вторник максималните на места в Централна България ще достигат 28°-30°; в сряда ще започне захлаждане. В четвъртък, с ориентиране на вятъра от север-североизток, ще продължи да прониква хладен въздух. Отново на много места ще има валежи, на отделни места и гръмотевици. През следващите дни до края на седмицата в часовете преди обяд облачността временно ще се разкъсва и ще намалява, но след обяд, в петък и в неделя над източната половина от страната и планинските райони, в събота - главно над Южна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е от изток-североизток, слаб до умерен. Дневните температури слабо ще се повишат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай