НСО го закъса, спешно търси охранители

Службата попълва 34 свободни позиции

НСО го закъса, спешно търси охранители | StandartNews.com

Националната служба за охрана (НСО) приема документи за 34 свободни позиции за сержантски длъжности - 20 охранители, 10 шофьори, трима автомонтьори и един сътрудник по поддръжка на машини и инструменти, съобщиха от службата. 

Документи за кандидатстване за длъжностите „младши сътрудник - охранител” и „младши сътрудник - шофьор” се подават до 7 март включително. 

Свободните 20 длъжности за охранители в НСО са за кандидати до 32 години със завършено средно или по-високо образование. Новопостъпилите служители ще преминат начално военно обучение и първоначална професионална подготовка, с която ще придобият специфични знания и умения за използване на огнестрелно оръжие, специализирано оборудване, тактика и техники за защита.

Кандидатите трябва да са пълнолетни български граждани с чисто съдебно минало, да са физически и психологически пригодни, както и да притежават свидетелство за управление на моторно превозно средство (МПС) от категория „B”.

Кандидатите за служители по охраната преминават през изпит за установяване на физическа подготовка, психологическо изследване и заключително интервю.

Свободните 10 сержантски длъжности за шофьори в НСО са за кандидати, не по-възрастни от 40 години, физически и психологически пригодни, със завършено поне средно образование и с чисто съдебно минало. Кандидатите трябва да притежават свидетелство за управление на МПС от категория „C” и да не са лишавани от право на управление на МПС през последните три години. Сред изискваните документи е и удостоверение (справка) от МВР-Пътна полиция за наложените наказания на водача.

Кандидатите за водачи на МПС преминават през изпит за установяване на физическа подготовка и изпит за установяване на ниво на специфични знания и умения за изпълнение на длъжността, в т.ч. практически изпит с управление на автомобили от различни категории („C” и „B”) на полигон и в градски условия. На следващите етапи кандидатите ще преминат през психологично изследване и заключително интервю.

До 7 март включително се приемат документи на кандидати за сержанти в НСО за три свободни длъжности „младши сътрудник – автомонтьор“. Кандидатите трябва да имат завършено поне средно образование и професионална квалификация в областта на автотранспортната техника, да не са по-възрастни от 40 години и да са с чисто съдебно минало.

Кандидатите за автомонтьори в НСО също преминават през три етапа на конкурсната процедура – изпит за установяване на нивото на специфични знания и умения, психологично изследване и заключително интервю.

Една свободна длъжност е обявена за сержант на длъжност „младши сътрудник - поддръжка на машини и инструменти“. Изискванията за заемане на длъжността са идентични с тези за длъжност „младши сътрудник - автомонтьор“ и кандидатите трябва да имат професионална квалификация в областта на машините и съоръженията - „машинен техник“, „енергийни съоръжения и инсталации“ или сходна. Срокът за кандидатстване също е 7 март.

Документи се приемат всеки работен ден от 9:00 часа до 11:00 часа и от 14:00 часа до 16:00 часа в приемната стая на контролно-пропускателния пункт на НСО на адрес: гр. София, бул. „Черни връх“ № 43.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай