Понеделник,

Ново 20: Влизаме с банкова карта и в метрото

От: Агенция Стандарт -
135
Ново 20: Влизаме с банкова карта и в метрото
A
A
A

На всички станции по линиите на метрото вече може да валидирате своето пътуване с банкова карта, независимо от нейния издател, съобщават от ЦГМ. 

Достатъчно е да се доближи само картата, която често ще се използва, за да се премине. Цената на еднократното пътуване е 1,60 лв., а ако в рамките на деня пътувате повече от три пъти (включително и с комбинация на наземен транспорт), системата автоматично таксува цената на дневна карта от 4.00 лева, независимо от това, колко пъти сте използвали обществения транспорт.

Единственото условие е през целия ден да използваме една и съща банкова карта. В петък приключиха тестовете на системата за метрото и пътниците много бързо се ориентираха и започнаха да я използват.

„През последните дни в метрото на ден са преминали с банкови карти над 2000 души", съобщи Димитър Дилчев, изпълнителен директор на Центъра за градска мобилност.

Валидирането на пътуването чрез банкови карти и в метрото е поредната стъпка към надграждането на услугите за удобство на пътуващите с обществения транспорт и използването на тикет системата.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички