Новите инструменти на маркетинга

Новите инструменти на маркетинга | StandartNews.com

Маркетингът е сбор от дейности, които са насочени към създаване на рентабилност в работата на предприятие чрез обмен, те се използват за насочване на потока на продукти и услуги от производителя към потребителя. Според последното определение на Американската маркетингова асоциация (AMA) маркетингът е организационна функция и съвкупност от процеси за създаване, комуникиране и предоставяне на стойност за потребителите за управление на взаимоотношенията с тях по начин, по който се облагодетелстват организацията и всички свързани с нея страни.

"Как ще изглежда маркетингът след няколко години?" Всички нови и иновативни технологии за маркетинга в България и Европа ще чуем от сцената на "Маркетинг и Иновационен форум" в рамките на фестивала Webit на 19-20 април. Ето какви са техните очаквания за развитието на маркетинг и рекламната индустрия след 2-3 години.

Виртуална реалност

Все повече хора, посредством социалните медии и виртуалната реалност, ще могат да преживяват даден продукт или услуга, преди да платят за тях.

Поколение Z

Новото поколение Z ще промени начина, по-който се таргетират групите. Все повече посланията и комуникацията ще бъдат насочвани не по демографски данни, а по ценностна система и разбирания за света. За това голяма роля ще играят Големите данни.

BIG DATA

Големите данни (big data) ще помогнат не само да се създаде много по-близка и пълноценна връзка с клиента, но и да се разбере неговото реално преживяване с бранда и да се направи по-силно и вълнуващо.

Алгоритми

Все повече алгоритми и анализи ще стават част от работата на маркетинг специалистите и сливането на длъжностите маркетинг и информационен или технологически директор (в зависимост от бранша) ще става все по-реално.

На предстоящия форум за маркетинг и иновации на фестивала Webit ще се говори също много за създаване на контекстуално съдържание, за оптимизация за търсещи машини, за programmatic, видео и мобилна реклама, технологии и стратегии на брандовете в бързо променящия се нов дигитален свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай