Нови 37 километра от АМ "Струма" готови до 2015

Нови 37 километра от АМ "Струма" готови до 2015 | StandartNews.com

Дупница. "До лятото на 2015 година трябва да бъдат завършени още 37 км от магистрала "Струма" – магистралата, която поема над 80% от автомобилния трафик в посока Гърция", каза министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева по време на тържествената първа копка на лот 2 на автомагистрала "Струма", предаде Фокус.

"Същото лято на 2015-а ще може да започне изграждането на участък от 65 км на автомагистрала "Струма" Кюстендил – Сандански", посочи тя.

Според плановете до края на програмния период 2007 - 2013 ще бъдат завършени общо 260 км автомагистрални участъци, съфинансирани със средства от Кохезионния фонд на ЕС.

"115 км вече са завършени; общо 144 км са в процес на изграждане. Ежедневно доказваме, че можем да подготвяме и управляваме големи европейски пътни проекти", заяви Тезиева.

"Надявам се, след две години Бяло море да стане по-близо до София", каза председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров по време на събитието.

По думите му, работата, които предстои, е изключително тежка и е много. Той призова строителите и строителния надзор, проектанта, екипа на управление да дадат всичко от себе си лот 2 от автомагистрала „Струма" да се случи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай