Нови разкрития за Паскал. Важен митничар проговори

Георги Шишков разказа как се трият цели кабиони от системата

Нови разкрития за Паскал. Важен митничар проговори | StandartNews.com

Прякорът Паскал ми навява неприятни спомени. Сблъсках се за първи път с това име през 1997 г. Получих молба за отпускане на склад за безмитни стоки. Това обясни в предаването "120 минути" по bTV бившият директор на митница "Свиленград" Георги Шишков, по повод сътресенията в МВР и Агенция "Митници" през последните седмици.

"След отказа започнаха моите неприятности", разкри Шишков.

"След няколко дни подобна молба идва от София от Елка Владова, тогавашната шефка на митниците, по компетентност да разреша. Молбата не идва по надлежния ред, а от митнически служител. Отказах отново. Дадоха ми десет дни да дам разрешение, аз за десет секунди отказах.

След отказа имах челен сблъсък с г-жа Владова. Показаха ми някакви хора снимки с нея и силните политици на деня. Казват ми - виж с какви хора се познава. Само че и аз ги познавах. И я уволниха", припомни той и показа молбата.

"Димитър Митев - бившият първи секретар на БКП в Свиленград и Никола Николов - Паскал. Имената им бяха във въпросната молба за разрешение. Другата фирма е на Алексей Петров. Така започва да се оформя този канал, разбит година по-късно. Към днешна дата е ясно как започва подготовката на цял канал. Много дълга подготовка", каза той.

"Първия момент не вярвах, че Банкова е способна на това нещо. Цялата система вече в митниците е електронна. Камионът стъпва на кантара, камерата веднага идва в София и разузнаването на митниците вече са наясно какъв е камиона.

Те обаче трият, че камионът е влизал и изчезва от системата. Това е моя хипотеза. Според мен въпросният Паскал няма капацитет да организира цялата схема. Той винаги се е залепял за въпросните Димитрови, с тях е свързан. Виждал съм го само на една сватба. Изглеждаше ми тъп, да не го обидя", посочи още бившият шеф на митница "Свиленград".

"Въпросните реформи в службите се дъвчат отдавна. Но всеки път остават само думи. Ако искат, няма да е проблем да се залови Паскал", допълва още Шишков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай