Нови подробности за чудото в Газа! Проговори бащата на трите българчета

Нови подробности за чудото в Газа! Проговори бащата на трите българчета | StandartNews.com

Нови подробности за трите българчета, по чудо оцелели сред бомбите в Газа. Те бяха в неизвестност, след като бомба избухна в техния район в Газа, но бяха открити живи и здрави. По чудо, в момента на атаката са се намирали на 100 метра от засегнатата от атаката сграда, съобщиха за Нова тв техните близки, които са успели да се свържат с тях.

Децата, заедно със своята майка, отишли в Газа малко преди да започнат ударите, разказа баба им Инширах Алшарафи в ефира на Нова тв вчера. Първоначално те били в северната част на анклава, но тръгнали на юг в търсене на безопасност.

Бащата се върна днес в България от Египет, където се опитваше да осигури евакуацията на семейството си. Това обаче засега не е станало.

След часове в неизвестност след бомбена атака, тази сутрин Таер ал Шарафи успял да чуе гласа на съпругата си Ясмин, която е сама в Газа с трите им деца - Башар на 7, Зен на 5 и Мохамед на 6 месеца. След глътката надежда от тази сутрин, че семейството му е живо, сега с мъка чака следващо обаждане.

„Много ми е трудно. Просто нямам думи! Като се чуя с нея плаче през цялото време. Казва: „Повече няма да се върна тук, не искам тук, искам да се върна в София”, разказва Таер ал Шарафи

Желанието му е дипломацията да надделее над войната и границата с Египет да бъде отворена.

„Нищо не мога да направя, само искам нашата държава да помогне, да направи нещо по случая. Да се свържат с Израел, нещо с Европейския съюз, просто да се измъкнат от там само. Нищо друго не ме интересува. Искам децата- да ги гушкам, да играят с мен. Да живея като нормален човек”, казва Шарафи.

Истинско чудо спасява майката с трите й деца, след като къщата на роднините им е срината.

„Засега са извадили около 40 загинали, майка ми е сред тях, за съжаление”, казва Инширах ал Шарафи.

Ясмина, Башар, Зен и Мохамед е трябвало да кацнат на Летище София на 15 октомври. Вместо към България, тръгват към граничния пункт „Рафах”, за да търсят спасение.

„Те са се преместили там с една линейка, защото няма никой да ги откара - няма такси, хората само тичат, искат да спасят живота си”, казва Таер ал Шарафи.

Стигат до границата, но се връщат.

„Ходили там, но направо бомбардирали до тях, до пункта „Рафах” и са избягали пак до град Рафах”, разказва Шарафи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
хан Крум
преди 6 месеца

Само не разбрах, кои са тези "българчета" Баба арабуха, баща тарамбука и майката от същата боя.

Откажи