Нови изненади от времето. Жегата идва

От днес живакът в термометрите започва за пълзи нагоре

Нови изненади от времето. Жегата идва | StandartNews.com

Новите изненади от времето започват. Жегата настъпва. От днес живакът в термометрите започва за пълзи нагоре, за да стигне до 37 градуса, а в следващите дни и до 40.

В неделя времето ще бъде предимно слънчево и горещо. По-значителни увеличения на облачността ще има над североизточните райони и преди обяд на отделни места там са възможни слаби превалявания. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от северсеверозапад. Максималните температури ще са между 28° и 33°, в София - около 28°. Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца.Това съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология НИМХ. 

Над Черноморието облачността ще е променлива, на отделни места в сутрешните часове с превалявания от дъжд. Ще бъде ветровито, с умерен и силен северен вятър, който вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са между 26° и 30°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, в планините в източната половина от страната временно силен, северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 23°.

Новата седмица ще започне с предимно слънчево време. В понеделник вятърът ще остане със северна компонента, ще отслабне, а във вторник ще се обърне от запад, в много райони временно ще стихва. Температурите ще се повишават, максималните във вторник ще са между 32° и 37°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай