Нови данни за жената, простреляна заедно с Алексей Петров

От „Пирогов” ще дадат нова информация за състоянието й

Нови данни за жената, простреляна заедно с Алексей Петров | StandartNews.com

Коя е жената, която бе простреляна заедно с бизнесмена Алексей Петров? Тя бе приета по спешност в спешния център "Пирогов". Жената е в медикаментозна кома. Официално самоличността й още не е съобщена. По неофициална информация това е планинският водач Мирослава Михайлова. Всяка сряда Алексей Петров и Мирослава Михайлова са минавали по този маршрут и това не е било тайна за никого.

Жената е интубирана и вече е в съзнание, съобщи тази сутрин директорът на „Пирогов” д-р Валентин Димитров на брифинг. „Смятаме, че операциите на ръката и гръдния кош, които са направени вчера, са успешни. Жената е в тежко състояние. Екипите са си свършили работата“, добави той.

„За да бъде разпитана жената, трябва да бъде в съзнание. В момента тя е на апаратна вентилация и не може да говори. Бих казал, че критичния момент е преминал и няма опасност за живота ѝ“, заяви д-р Димитров.

„Самоличност не мога да коментирам. Обръщайте се по тези въпроси към следствието и към прокуратурата, защото случаят е криминален и се води разследване“, добави той.

След няколко опита за убийство в миналото, вчера беше застрелян бизнесменът и бивша барета Алексей Петров. Показното убийство посред бял ден със сигурност ще остави трайна следа в българското обществено пространство, след като в края на май месец беше разстрелян в Кейптаун бизнесмена Красимир Каменов - Къро и неговата съпруга.

По Алексей Петров е стреляно с автомат. Той беше убит на пътя, който води към хижа "Алеко", над столичния квартал "Драгалевци". Петров е бил охраняван от трима бодигардове, но те са били на разстояние от жертвата.

Веднага на място бяха изпратени екипи на полицията, които установяват безжизнено тяло на мъж и ранена жена. Тя беше откарана в "Пирогов" в тежко състояние.

Вчера районът остана блокиран от разследващите дълги часове. Все още не са ясни мотивите на престъплението.

Според криминалисти и анализатори мотивът за престъплението може да е скрит в миналото и да става дума за пари. Други версии - отмъщение или влияние по въпрос, който в момента е актуален.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай