Нови данни за жената, простреляна до Алексей Петров

Проговори шефът на "Пирогов"

Нови данни за жената, простреляна до Алексей Петров | StandartNews.com

Жената, простреляна при убийството на Алексей Петров, останала за лечение в „Пирогов” повече от месец. Тя била в много тежко състояние. Това съобщи директорът на спешния център Валентин Димитров в интервю за Нова тв.

"В медицината има такива ситуации, тези ситуации показват професионализма на колегите. От една страна ние трябва да спасим живота и здравето на пациента, от друга страна трябва да запазим тяхното достойнство и сигурност”, обясни Димитров.

Състоянието ѝ бе тежко, но всичко приключи положително", разкри той.

"Не мога да отговоря колко точно прекара при нас, но повече от месец. Не е имало опит да се влиза при нея отвън", добави Валентин Димитров.

"Мерките за сигурност бяха такива, че такива опити бяха невъзможни. Даже имаше периоди, в които тя беше при нас, но се знаеше, че тя не е при нас", разкри още шефът на "Пирогов".

"Всичко беше направено по протокол, спрямо рамките на закона, в пълен синхрон с правоохранителните органи", отбеляза Димитров.

Между 3 и 15-16 годишна възраст са пострадалите от пиратки тази година, случаите са 10, каза Димитров. Последствията от гръмнала пиратка в ръката са тежки и водят до инвалидизация. Едното пръстче липсва на 3-годишното дете, пострадало тази година от инцидент с пиратки, съобщи още той.

Имунната система на нацията е срината, има увеличение на посковидните ефекти, би аларма Валентин Димитров.

2023 трябваше да се възстанови нормалният ритъм на работа на "Пирогов" след пандемията и годината беше много трудна. Над 250 хил. пациенти са преминали през болницата, 18 хил. от тях неосигурени. 25 хил. операции са били извършени в лечебното заведение за миналата година, сочи статистиката.

Пирогов беше превърната в Ковид-болница по време на пандемията, сега при нас не се лекуват болни от коронавируса, каза още шефът на "Пирогов".

1,5 млн лева са разходите за пациентите от Нагорни Карабах, които в момента са изцяло за сметка на болницата, съобщи Димитров.

На въпрос дали ще подаде оставка ако обвиненията от здравния министър се окажат верни, Димитров отговори така: "Ако излязат данни за нарушения от моя страна, ще си понеса отговорността.". 853 хил. лева е печалбата на Пирогов, каза Димитров.

Получих политическа подкрепа, без да съм я искал. Това означава признание за това, което съм свършил. Най-големият ми успех е, че колегите в болницата ми казаха, че съм пироговец, обобщи шефът на болницата.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай