Нова измама - тоалетна срещу коронавирус

Търговци масово предлагат продукти в интернет с обещание за антибактериално и антивирусно действие

Нова измама - тоалетна срещу коронавирус | StandartNews.com

Търговци масово предлагат продукти в интернет с обещание за антибактериално и антивирусно действие. В списъка на стоките, които уж предпазват от коронавируса попадат аксесоари за душ, постелки за баня и дори…тоалетни чинии.

ВИЖ ОЩЕ: Внимание! Ковид-крадци - пазете дома си

Най-често те са свързани с подобряване на имунитета, лечение и предпазване от вируси. Продължава и масовото предлагане на козметични продукти вместо дезинфектанти, предава Нова телевизия.

Душ слушалка за баня на промоционална цена и с антибактериално действие. Примамливата оферта се открива в десетки сайтове за продажба в интернет.

Според рекламата – продуктът има и други здравни ефекти – стимулира имунната система, подмладява тялото, почиства кожата, подобрява съня, лекува кожни заболявания и намалява косопада. От асоциацията  „Активни потребители” смятат, че обещаните магически свойства на душа трудно могат да се докажат, а се обявяват с единствената цел да привличат клиенти.

“Всяка една стока, която има претенции да предпазва здравето, да лекува различни състояния – трябва да се приема със скептицизъм, защото подобни претенции са прекалено ангажиращи. Някой орган трябва да гарантира, че това е така – в противен случай всеки търговец може да твърди безкрайно много твърдения, които могат да се окажат неверни”, казва Богомил Николов – „Активни потребители”.

От Комисията за защита на потребителите започват проверка – дали обещаните в офертата здравни ефекти от използването на душа са реални. Или просто подвеждат клиентите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай