Нов протест! Искат главата на Рашидов

Протестиращи се събраха пред Съдебна палата

Нов протест! Искат главата на Рашидов | StandartNews.com

Нова демонстрация срещу насилието се провежда пред Съдебната палата в София. Протестът днес е продължение на поредицата от протести  в цялата страна миналата седмица, с които хората изразиха подкрепата си за 18-годишното момиче, станало жертва на насилие в Стара Загора.

В началото на протеста полицай помоли мъж да се дръпне от основната група протестиращи, след възникнало напрежение между него и останалите протестиращи. Мъжът изрази несъгласие, че събралите се смесват темите с правата на жените и джендърите.

Протестиращи поискаха и оставката на Вежди Рашидов от ГЕРБ като депутат. Рашидов подаде оставка вчера като председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. 

Оставките му бяха поискани от Парламентарната група на ГЕРБ -СДС заради негови непремерени думи за жените, претърпели насилие, казани по време на почивката на извънредното заседание на парламента, на което бяха обсъдени и приети промени в Закона за защита от домашно насилие.  

Движението в района е затруднено, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай