Носят главата на света Марина в Пловдив

Мощите ще останат три дни в едноименната митрополитска черква по повод храмовия й празник

Носят главата на света Марина в Пловдив | StandartNews.com

Честната глава на светата великомъченица Марина ще бъде донесена в Пловдив от Негово Високопреосвещенство митрополита на Халкида Хризостом за храмовия празник на митрополитската църква носеща нейното име, съобщиха от митрополията в Пловдив.

Свещената глава ще бъде изложена за поклонение в митрополитската черква „Света Марина” в продължение на трите празнични дни – 16, 17, 18, юли т. г. 17 юли е денят,  в който православните християни почитат паметта на Света великомъченица Марина, пише "Монитор".  

Светите мощи ще бъдат донесени на 16 юли т. г. Посрещането на светинята ще бъде пред катедралния храм „Св. Богородица” в Пловдив в 18.00 ч. и с  литийно шествие ще бъде пренесена до митрополитския храм „Света Марина”. Там пловдивският митрополит Николай ще възглави  празничната вечерня по случай  храмовия празник. Светите мощите ще бъдат изложени в  храма за поклонение, освещение и благословение на вярващите. През  празничните дни митрополитската църква „Света Марина” ще бъде отворена непрекъснато – и през нощта, за да могат да се поклонят и докоснат до светинята всички, които пожелаят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай