Нинова се стресна от данните от преброяването, какво предлага

Свикват Национален съвет за съхраняване на българския народ

Нинова се стресна от данните от преброяването, какво предлага | StandartNews.com

Ще задействаме свикването на Националния съвет по демография към Министерския съвет, ще обсъдим конкретни мерки и ще ви ги предложим.

Това обяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова в изказване пред депутатите по повод тревожната статистика след преброяването на населението.

За първи път от 80 години сме под 7 милиона, намалели сме с 11% или с близо 800 хиляди души за десет години, посочи Нинова. Каквото и да правим, ако няма народ, няма смисъл да го правим, коментира тя пред депутатите.Затова се обръщаме днес към вас - да обединим усилията си по тази тема, допълни тя.

Според Нинова въпросът не е за един парламент и не е само за този състав на Народното събрание и на Министерския съвет. Това не е въпрос за един мандат и за политици едномандатници, а за държавници, коментира тя.

Корнелия Нинова призова на всеки законопроект, който се гледа оттук нататък, да му се прави оценка на въздействие върху демографската криза. Да сложим начало на реални действия, които ще започнат да решават най-тежкия въпрос - съхраняването на българския народ, каза тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай