Петък,

Нинова се похвали със страхотна новина. Кого засяга

От: Редактор -
7810
Нинова се похвали със страхотна новина. Кого засяга
A
A
A

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова даде брифинг, на който обяви, че е свалена цената на дървата за огрев.

"Искам да обявим една добра новина и още едно изпълнено обещание. То засяга над 1,5 млн. домакинства, които ползват дърва за огрев. Ограничаваме посредниците и падат цените на дървата за отопление. Започват да работят 17 склада в Държавните ловни стопанства – дървесината за огрев ще се продава на цената на добиване", каза тя. 

По думите на вицепремиера съвсем скоро броят на тези складове ще се увеличи до 56. „От тези складове ще се извозват дървата до домовете на хората, които ще ги потребяват. Ограничаваме посредниците, които натоварват цената и които купуват дървата, за да ги препродават и за други цели”, подчерта тя, цитирана от "Нова телевизия".

„С тази мярка освен достъпна цена се гарантира, и че ДГС-тата ще имат дърва. Освен това започва и кампания по наемане на работници, които да добиват самата дървесина. ДГС ще започнат и процедура по закупуване на техника, за добив на дървесината. За целта имаме нужда от помощ от кметовете по места, които трябва да изготвят списъците с нуждаещи се от дърва за огрев”, посочи Нинова.

„Това е пилотен проект, който започва с тези 17 склада. В следващите седмици ще бъдат открити и останалите в районите, където има засилено потребление на дърва за огрев. Целта е да гарантираме доставките не само за този приключващ отоплителен сезон, но и следващия. Искам да подчертая, че се касае само за местно население, но не и за търговци”, подчерта от своя страна министърът на земеделието Иван Иванов.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички