Нинова се похвали със страхотна новина. Кого засяга

Падат цените на дървата за огрев

Нинова се похвали със страхотна новина. Кого засяга | StandartNews.com

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова даде брифинг, на който обяви, че е свалена цената на дървата за огрев.

"Искам да обявим една добра новина и още едно изпълнено обещание. То засяга над 1,5 млн. домакинства, които ползват дърва за огрев. Ограничаваме посредниците и падат цените на дървата за отопление. Започват да работят 17 склада в Държавните ловни стопанства – дървесината за огрев ще се продава на цената на добиване", каза тя. 

По думите на вицепремиера съвсем скоро броят на тези складове ще се увеличи до 56. „От тези складове ще се извозват дървата до домовете на хората, които ще ги потребяват. Ограничаваме посредниците, които натоварват цената и които купуват дървата, за да ги препродават и за други цели”, подчерта тя, цитирана от "Нова телевизия".

„С тази мярка освен достъпна цена се гарантира, и че ДГС-тата ще имат дърва. Освен това започва и кампания по наемане на работници, които да добиват самата дървесина. ДГС ще започнат и процедура по закупуване на техника, за добив на дървесината. За целта имаме нужда от помощ от кметовете по места, които трябва да изготвят списъците с нуждаещи се от дърва за огрев”, посочи Нинова.

„Това е пилотен проект, който започва с тези 17 склада. В следващите седмици ще бъдат открити и останалите в районите, където има засилено потребление на дърва за огрев. Целта е да гарантираме доставките не само за този приключващ отоплителен сезон, но и следващия. Искам да подчертая, че се касае само за местно население, но не и за търговци”, подчерта от своя страна министърът на земеделието Иван Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай