Петък,

Нинова ядосана: Ще приема ли новият кабинет третия пол

От: Редакция -
Нинова ядосана: Ще приема ли новият кабинет третия пол
A
A
A

Лидерът на БСП Корнелия Нинова направи специално съобщение тази вечер, в което увери, че споразумението за съставянето на правителство не предвижда приемане на трети пол у нас, нито ратифициране на Истанбулската конвенция.

"Виждам, че се тиражира поредната лъжа. Никъде в споразумението за създаване на правителство не е записано приемането под каквато и да е форма на Истанбулската конвенция и социалния пол. БСП защитихме в преговорите нашата позиция", посочва Нинова. 

"Конвенцията е противоконституционна. Полът е мъж и жена. Никъде не пише, че ще ратифицираме Истанбулската конвенция или, че ще признаем трети пол извън мъж и жена. В  споразумението е записано само, че ще въведем в националното законодателство онези текстове, които касаят насилието над жени. Между другото, БСП предложихме такива текстове в предишни народни събрания: например да има областни центрове за защита на пострадали от насилие. Злонамерените опити да се злепостави БСП и новото мнозинство ще срещат нашия категоричен отпор" се казва още в съобщението на соцлидерката.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички