Невиждана хайка на пътя. И данъчни до полицаите

Специализираната операция е по метода на „широкообхватен контрол”.

Невиждана хайка на пътя. И данъчни до полицаите | StandartNews.com

Невиждана акция по пътищата започва държавата. 6 институции ще проверяват спрените шофьори. На магистрала "Хемус" са изградени и специални КПП-та.

Освен служители на „Пътна полиция”, в акцията ще се включат и от „Автомобилна администрация”, Агенция „Митници”, „Пътна инфраструктура”, НАП и Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата”.

Специализираната операция е по метода на „широкообхватен контрол”.

Униформените ще следят за употреба на алкохол и наркотици, неправоспособност на водачите, отнемане на предимство, използване на колани, както и за спазване на забраните за ползване на мобилни телефони по време на шофиране.

До обяд десетки автомобили и камиони преминаха през изградени контролни пунктове на автомагистрала „Хемус“ край Шумен. Водачите на леки, тежкотоварни автомобили и автобуси се отбиват и проверяват за шофиране с алкохол, с наркотици. Също така дали са с изправни документи.

Следи се още за спазване на правилата, за време на управление и почивка от водачите, извършващи обществен превоз на пътници и товари. И още техническа изправност на пътните превозни средства, включително нарушения на габаритите, претоварване, неукрепени товари, нарушения при използване на тахографи, нередовни документи на водачи, нередовни документи на превозни средства, товари и пътници.

Гл. инспектор Веселин Георгиев от ОДМВР - Шумен посочи, че са избрали сравнително нова и натоварена артерия от АМ “Хемус”.

"Целта ни е превантивно да въздействаме и хората да са дисциплинирани и по-културни, когато шофират", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай