Необичайна жега в края на март! Не е само у нас

Необичайна жега в края на март! Не е само у нас | StandartNews.com

С летни температури изпращаме март. Топлата вълна обхваща България и Гърция.

Необичайно топло за периода ще бъде днес в страната с максимални температури от 23° до 28°. В София живакът ще бъде около 25°, малко по-ниски на морския бряг - от 15° до 20°. Ще се задържи слънчево, в повечето райони със слаб до умерен южен вятър.Утре максималните още ще се повишат и ще са от 25° до 30°, в София: 25°-26°. Ще се задържи слънчево. След обяд ще духа слаб югозападен вятър, до умерен ще е на север от планините и в източните райони от страната, включително и по Черноморието.

Слънчево и необичайно топло ще се задържи и в понеделник.

Температурите в някои части на континентална Гърция също скачат над 30 градуса по Целзий през следващите дни, когато над страната и Източна Европа ще се придвижи изключително топла въздушна маса от Африка, съобщава в. "Катимерини".

Службата по метеорология към Националната обсерватория в Атина информира, че топлата вълна ще продължи до вторник.

Очаква се температурите в Източна Европа да се повишат със 17-18 градуса по Целзий над средните за сезона. В понеделник температурите в континентална Гърция ще бъдат с 15-16 градуса над нормалните, а на някои места ще надхвърлят 30 градуса по Целзий, информира вестникът, цитиран от Дир.бг..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай