Наши таланти триумфират по света

Наши таланти триумфират по света | StandartNews.com

Деница Икономова от Канада очарова французите
Николай Манолов от Хасково печели турския "Денсинг старс" с гаджето на Къванч Татлъту

Магдалена Стоилова - известна като жената змия, успя да достигне до финала на немското шоу "Суперталант", чийто продуцент е Дитер Болен, познат в миналото от дуета "Модърн токинг". Бургазлийката е предизвикала истински фурор сред публиката с гъвкавото си тяло - коронният й номер е да се усмихне с глава между краката и коленете. Това е най-опасната й поза - нарича се двойна жаба. Много е рискова, защото може да те доведе до кома, казват експертите - на Магда веднъж й се случило, но щом се изправила, всичко минало. Все повече българи успяват да преминат кастингите за участие в чужди риалита. Някои от тях триумфират на финалите.

Магдалена израства в Бургас, възпитаничка е на Търговската гимназия, където е пълна отличничка. От дете тя знае, че иска да стане каучук акробатка. "Още на 2 години можех да направя "мост" и шпагат, а на 3 започнах с по-трудни упражнения", обяснява Магда пред "Билд", най-четеният немски вестник. Като дете тя тренира по музиката на Дитер Болен. "Шери, шери, лейди" беше песен, която слушахме без проблеми в България", уточнява нашенката. Когато леля й я взема на представление, вече е ясно, че малката иска да бъде на сцената и да стана артистка. На 15 Магдалена излиза за първи път пред публика. "Моите родители обаче изискваха да уча нещо по-разумно. Така станах счетоводителка. Но цял ден числа и пресмятания - това не беше за мен. Мечтаех да танцувам, да рисувам, да бъда под прожекторите", обяснява 36-годишната талантлива дама. След много ангажименти по целия свят с легендарния цирк "Ронкали" и

участия във видеоклипове на "Депеш мод"

сирената се установява в Германия. Сключва договор във вариетето "Фантисима" в парка "Фантазия ленд" край Кьолн. Докато един ден вижда, че във Висбаден ще има кастинг за "Суперталант" и се кандидатира. Магдалена в момента е на пост и молитва, защото финалът на шоуто е след 10 дни. Храни се само веднъж на ден. Затова пък пие голямо количество сокове от червена ряпа и портокали. "Винаги има риск, ако не знаеш как да стигнеш до даден елемент - можеш да си навредиш. Трябва да слушаш тялото си и да го синхронизираш с дишането. Трудно е да се обясни, но се чувства. И го носиш в гените си. Питали са ме дали с много тренировки може да се постигне това, което правя аз. Може, но ситуацията е сложна", разказва Магдалена Стоилова.

След фурора, който родната звезда Нина Добрев предизвиква в последните години в Холивуд, още една българка, която живее в Канада, е на път да прослави страната ни. 27-годишната Деница Икономова и Раян Бенсети спечелиха конкурса на френския тв канал TF1 "Танцувай със звездите". Финалът събра 5,1 милиона зрители, което прави 25 на сто от хората пред малките екрани в този ден. По време на целия сезон френските медии гадаеха дали между Деница и Раян има истински романтични чувства или само силно приятелство.

През 2011 г. тя прави фурор в So You Think You Can Dance - едно от най-гледаните и eмоционални телевизионни предавания в Северна Америка. За шоуто от цяла Канада са избрани най-добрите млади танцьори. До финалите достигат 22-ма от тях, между които и Деница. Те работят с най-известните хореографи, като сменят партньорите и стила на танците всяка седмица (хип-хоп, танго, Бродуей, бални, съвременен джаз) с надеждата да спечелят гласовете на публиката. На финала победителят получава титлата "Любим танцьор на Канада". Българката очарова с представянето си местните зрители, които неистово я подкрепят в гласуването.

Деница, която е родена в Кюстендил, от 6-годишна се учи да се носи по дансинга. Това се случва в София в школата на Светла и Красимир Николови. Тя е на 15, когато семейството й се установява в Канада. Постъпва в училището по танци "Артър Мъри" в Монреал. През 2007 г. с Крис Миле печелят местното първенство за аматьори.

Въпреки че е далеч от родината, през 2011-а Деница, пак с Крис, стават първи в шампионата на България за професионалисти по латиноамерикански и стандартни танци.

Дивата и ексцентрична Жана Бергендорф победи в родния "Х фактор", след като преди това се пробва в датския. 30-годишната днес красавица започва да пее, когато е на 6. Това е напълно нормално с толкова музиканти в семейството - майка, баба и дядо. Кариерата й започва на 18, когато заминава на хиляди километри от дома - в Южна Корея. Четири години по-късно, в едно от заведенията, в които Жана пее, тя се запознава с бъдещия си съпруг - датчанина Стефан. През 2010 г. двамата се местят в родината му. Според журито на датския "Х фактор" единствено слабото владеене на езика е попречило на нашето момиче да се класира по-напред. През 2012 г. Жана се прибира в България, за да гледа болната си баба, а един от добрите й приятели я записва за кастингите на родния "Х фактор". По време на предаването тя не остава нито веднъж на елиминации и добива страхотна самоувереност и сериозни фенове.

След като спечели музикалното шоу, Жана замина за Лондон, където имаше шанса да се запознае с Рей Хеджис и Найджъл Бътлър - едни от най-успешните продуценти на Острова. Това са хората, които се грижат за успеха на артистите от компанията на Саймън Кауъл и продуцират най-успешната момчешка група в света - "Уан дайрекшън".

Рей и Найджъл останали впечатлени

от красивия глас, харизма и визия на Жана. Там тя записа английската версия на пилотния си сингъл Remember me, а после британците продуцираха и дебютното й парче "Самурай".

Един от най-големите родни късметлии обаче е танцьорът Николай Манолов. През 2011-а хасковлията спечели турския "Денсинг старс", а партньорка му беше "Мис Свят 2002" Азра Акин. Тя е красавицата, която имаше 6-годишна връзка с турския секссимвол Къванч Татлъту ("Перла", "Забраненият плод"). Акин доби популярност и с участието си в няколко сериала, показани и у нас. Заедно с Николай в шоуто участва и партньорката му Павлина Бончева, която танцува с турската рап звезда Рага Октай. Двамата хасковлии, прочули се с участия в танцови шоу програми в САЩ, Австралия и Европа, са били избрани за съседското "Денсинг старс" от продуцентите на Би Би Си, които държат правата в световен мащаб.
"В България никога не сме имали носителка на титлата "мис" като Азра Акин - интелигентна, естествена, без силикон, без грим и нагласена с прическа. Направи ми впечатление, че е неуверена, което е много странно. Но може би това я мотивира да бъде толкова дисциплинирана, защото звездите, поставени в нова ситуация, са изключително неуверени, особено в началото", разказва Николай. След края на шоуто те са останали приятели с Азра, дори я поканил в България.

Ганчо Бояджиев живее от 19 години в Италия. Сега е решил за втори пореден път да представя Швейцария на "Евровизия". През 2013 г. песента му "Divine" ("Божествен") попадна в официалната селекция на швейцарския конкурс.

Ученикът на Гена Димитрова

отново ще се възползва от правилото на Швейцария, според което граждани на чужди държави също могат да участват в състезанието. Само че сега Ганчо залага на италиански артисти с големи проекти зад гърба си. Песента му се казва You Are My Fantasy ("Ти си моята фантазия") - написана е специално за "Eвровизия". Оригиналността на аранжимента идва от звученето в стил американски рагтайм. Композиторът Стефано Барета ди Стефано е популярен автор на филмова и симфонична музика. В момента двамата работят над общ албум. Идеята за парчето и текста са на Ганчо. Българинът, който днес е на 43, свири на пиано от 5-годишен. На 18 започва да учи оперно пеене с изпълнители от Софийската национална опера. От това време е и интересът му към композирането. Странното е, че момчето завършва природо-математическата гимназия, а след това и инженерна химия в Техническия университет в София като паралелно продължава да се занимава с музика. После заминава за специализация в Тулуза, в началото на 90-те живее известно време и в Париж и Екс-ан-Прованс, където учи в института за чуждестранни студенти. Докато през 1995-а най-накрая осъществява мечтата си да се посвети на оперно пеене в Милано. Най-ценно е общуването му с Гена Димитрова, с която Ганчо усъвършенства вокалната си техника на драматичен тенор.

"Вече бях учил почти 6 години оперно пеене. Един ден съвсем случайно се запознах с Гена. Първия път, когато тя беше в Милано, ме прослуша и започнахме да работим заедно. Продължи близо 6 години, като следвах оперната дива в най-различни градове. Бил съм с нея в Генуа, Монте Карло, Верона, докато тя още пееше и развиваше своята кариера", разказва Ганчо пред "Стандарт".

През 1999 г. младият мъж, който вече се подписва с артистичното име Gantcho, дебютира в продукцията за млади оперни певци на операта "Дон Жуан" от Моцарт на летния фестивал в Рим. През театралния сезон 2002-2003 участва в новата съвместна продукция на театър "Данте Алигиери" в Равена и "Дел Джилио" в Лука - операта "Малкият коминочистач" от Бритън. През последните 15 години Ганчо се изявява в силни конкурси - на RAI "Мария Калас", "Джузепе Верди" в Бусето, "Ирис Адами Корадети" в Падуа, "Рикардо Дзандонаи" в Рива дел Гарда и други.

След кратка пауза от концертната дейност певецът решава да се посвети на композиране. Опитва се да смеси оперното звучене на гласа с аранжименти с изключително съвременно електронно звучене. Обикаля Европа, Америка, Русия, Израел, Тайланд. Контактът му с толкова различни култури допринася съществено за обогатяването на музикалния му вкус и визия. Преди четири години Бояджиев е приет за член на Съюза на композиторите в Италия. Работи с различни музиканти и диджеи от Милано, Рим, Лондон, Лос Анджелис и София. Сингълът Get out of my head от новия албум на Ганчо Бояджиев тази година влезе в топ 100 на официалната класация на Италия.
Тодор Георгиев пък

стана хит в "Суперталант" в Германия

преди две години. Той се излъчва по германската телевизия RTL и го гледат хиляди зрители. Варненецът имитира култовия през 80-те диско дует "Модърн токинг" и разсмива до сълзи Дитер Болен, който е в журито. Георгиев влиза в образа на Томас Андерс - дългокос и мургав, издокаран с розово сако и верижка около врата, на която пише Nora, той изпълнява компилация от хитовете на дуета, сред които и "Брадър Луи". "Имаш тежката съдба да изглеждаш като Томас", подхвърля на шега поп певецът към българина. Обаче кандидатът не само прилича на Андерс, но и може да пее като бившия партньор на Болен. Въпреки това участието на варненеца приключи безславно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай