Нашенец става британски депутат

Д-р Стефанов (вляво) с Уили Рение, лидер на шотландските либерални демократи

Нашенец става британски депутат | StandartNews.com

Българин е на път да стане британски депутат. Великотърновецът Илиян Стефанов е на челно място в листата на Либерално-демократическата партия в окръг Окъл и Южен Пърт в Централна Шотландия. 55-годишният доктор по икономика е бивш общински съветник (1995 - 1999 г.) в старата ни столица като местен лидер на Бизнес блока на Жорж Ганчев. Дори е бил шеф на Агенцията по приватизация във Велико Търново.

Възпитаник е на Икономическия университет във Варна, както и на Стопанския факултет към ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", където също е работил, припомня в. "Борба".

Стефанов емигрира в Шотландия преди почти 20 години. Става преподавател в университета на Абърдийн, а в момента чете лекции в Дънди.

Кандидат-депутатът е член на изпълнителното бюро на своята партия за окръг Дънди и според местните медии го чака голямо политическо бъдеще. Парламентарният вот във Великобритания e насрочен за 7 май и предизборната кампания е в разгара си.

"От много години се занимавам с проблемите на психическото здраве на младите хора и тази тема се вписва много добре в стратегията на партията, в която избрах да членувам. Участвал съм като кандидат за общински съветник на местни избори през 2012 г., както и във всички изборни кампании, включително за шотландски парламент и евроизбори през последните 5 години", разказва Стефанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай