Наш кандидат депутат замина за фронта. На кого се закани

Оставям ви да свалите Гешев и Кошлуков, после идвам за Фандъкова, написа Глиги

Наш кандидат депутат замина за фронта. На кого се закани | StandartNews.com

Един от най-колоритните протестъри Иван Калчев - Глиги, арестуван за какво ли не, се включи в чуждестранния легион, защитаващ Украйна от руската инвазия. Заедно с него е и още един българин, но борецът за граждански права не спомена името му.

"Щом гледате този запис, значи аз вече съм в Украйна и съм в чуждестранния легион на териториалната отбрана на Украйна. Много хора ме питаха защо ще тръгвам. Отговорът е много прост - отивам да защитавам свободата", казва Глиги, превърнал се в знаково лице на протестите през 2020 година. 

Софиянецът беше кандидат за депутат от ДБ на последните избори в 25-и софийски район, но на едно от последните места. Той допълва във видеото: "Свободата е не просто правото да избираш какво да правиш. Свободата е да имаш свободен дух. Свободата е не да правиш каквото искаш, а да искаш това, което правиш. Тоест никой да не те владее. 

Както бях писал в един текст относно протестите от 20-та година, първата стъпка към свободата, е да не те е страх. После всичко се нарежда по местата си. На вас тук оставям важната задача да свалите Гешев и Кошлуков. А когато се върна, пак заедно ще окупираме “Орлов мост”  до оставката на Фандъкова. Желая здраве, сила и разум на всички българи".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай