Народът тръгна по стъпките на Левски. Ето къде вадят ножчето му

Хотелите в Карлово, Ловеч и Троян са пълни

Народът тръгна по стъпките на Левски. Ето къде вадят ножчето му | StandartNews.com

Народът тръгна по стъпките на Васил Левски. Българите поемат през уикенда по революционните маршрути на Апостола.

Хотелите в Карлово, Ловеч и Троян са пълни.Във всеки град поне по три събития, по повод 150 години безсмъртие на Дякова.   

В Карлово всичко е Левски. Две нови галерийни пространства отскоро допълват и съхраняват духа на Апостола и на Старо Карлово. Техен вдъхновител и стопанин е Стефан Караиванов, който е родственик на Левски по линия на Васил Караиванов, първи братовчед на Дякона от страната на майка му Гина Караиванова – Кунчева. Едната галерия се намира в двора на наследствената къща на Караиванови в Карлово, а другата – на площад „Васил Левски“, на метри от паметника на Апостола.

„Просто реших да направя нещо ново, което да е от полза за града, за всички. Така се роди идеята за 2-те галерии, където хората да видят картини, свързани с Левски, с места, които е посещавал, със старинни карловски къщи“, разказва Стефан Караиванов.

В Габрово вадят ножчето на Апостола. От 17 до 19 февруари включително в Дечковата къща ще бъдат представени единствената съхранена в Габрово реликва на Васил Левски – джобно ножче и ръчно кован портрет на Апостола, дело на Любен Янков.

Книга, която пали сърцата, издаде "Стандарт" по повод 150 години безсмъртие на Васил Левски. В нея по най-увлекателен начин се разказват малко познати факти от живота и делото на Апостола.

Легендите за Левски

Търсете от 21 февруари 2023 г.в редакцията на медия "Стандарт"

ЗА ЗАЯВКИ: +359 885 13 85 29 -  КНИГАТА МОЖЕ ДА СЕ КУПИ ТУК

През 2023 г. отбелязваме 150 години безсмъртие на Апостола на свободата. „Стандарт“ събра и издава за първи път 30 легенди за Левски. В уникалната книга по най-увлекателен начин се разказват малко познати факти за живота на Апостола на свободата, от различни гледни точки се представят емблематични моменти от живота и делото на Васил Левски.

Това е нашият собствен издателски принос в отдаването на почит и преклонение към личността на Апостола и обединителната сила, която той носи и днес на България.

Не пропускайте!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай