Напрежение в Цалапица: Трета вечер на протест

Хората блокираха с жива верига главния път през селото

Напрежение в Цалапица: Трета вечер на протест | StandartNews.com

Трета вечер на протест в Цалапица след убийството на 24-годишния Димитър. Хората настояват да се разкрие цялата истина по престъплението, съобщава Нова телевизия. 

Днес прокуратурата обяви, че заподозреният за убийството е имал помагачи. Според обвинителите това са двама братя от селото, които му помогнали да скрие трупа и да избяга от страната.

„Държа да подчертая, че те не са съучастници в убийството. Пак ще го повторя след извършване на убийството и без предварително да са се договаряли с извършителя на убийството са положили усилия да прикрият деянието, да избегне той наказателно преследване и дори да се укрие в последствие”, заяви Атанас Илиев, зам.-районен прокурор на Пловдив.

Двамата братя са задържани днес около 14 часа. Те са се укривали и са направили опит да избягат, съобщиха от прокуратурата.

„Б.Д е спомогнал след убийството пак повтарям да се превози трупът на убития Д.М, а В.Д е осигурил кирка, мотика и лопата, с които впоследствие извършителят на убийството е изкопал и заровил трупа. Също така двамата братя от близкото сметище до мястото, където е извършено убийството са носели строителни материали, с които са покрили мястото, където е било заровено тялото”, каза Димитър Костов, наблюдаващ прокурор.

Единият от братята дори помогнал на извършителя на убийството да напусне местопрестъплението като го закарал с автомобила си до дома му. Близнаците ще бъдат задържани за 72 часа и ще им бъде повдигнато обвинение.

„За личното укривателство наказанието е до 5-години лишаван от свобода”, съобщи Атанас Илиев, зам.-районен прокурор на Пловдив.

Задържаха братя близнаци, заровили тялото на убития в Цалапица Димитър

Тази вечер хората от Цалапица блокираха с жива верига главния път през селото, който свързва магистрала „Тракия” с Родопите. След това се отправиха към къщата на двамата братя, които днес по обед бяха задържани. Двамата са на 19 години. Пред дома им, протестиращите поискаха родителите да излязат навън, но никой не се появи. Полетяха камъни и димки. Полицията се намеси и спря хората. Стигна се до известно напрежение. Съседите разказват, че къщата е празна от вчера.

„Никой не съм виждал. От вчера тук няма никой”, разказа Костадин Терзиев, съсед.

След това протестиращите се отправиха към дома на заподозрения за убийството - 30-годишният Рангел Бизюрев, за който е издадена европейска заповед за арест.

Все още не е ясно чия собственост и автомобила, в който във фаталната вечер Димитър Малинов се качва и изчезва безследно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай