Шок! Опаковат с украински знамена Паметника на съветската армия

Организаторите наричат паметника "МОЧА" - Монумент на окупационната червена армия

Шок! Опаковат с украински знамена Паметника на съветската армия | StandartNews.com

Разположеният в центъра на София Паметник на съветската армия ще бъде опакован със знамената на България и Украйна днес, предаде БГНЕС. Акцията е организирана от гражданска инициатива, която се бори за демонтирането на монумента, като го наричат "МОЧА" - Монумент на окупационната червена армия.

„Докато в Киев преди броени дни беше демонтиран паметника на руско-украинската дружба, а Русия не спира да погазва всякакви международни граници, договори и културно-исторически връзки, у нас институциите продължават да се ослушват дали премахването на паметника на българо-съветската дружба (защото МОЧА е точно това) няма случайно да наруши някоя запетайка от нещо, което дори не може да бъде открито като документ. Затова и в знак на подкрепа към Украйна в този критичен миг заедно ще опитаме да измием срама от това безкрайно крещящо бездействие и ще започнем опаковане на паметника на съветската армия със знамената на България и Украйна”, казват организаторите.

Опаковани със знамената на България и Украйна първо ще бъдат скулптурните композиции в североизточния край на монументалната площадка. Фигурите ще останат покрити със знамена в продължение на следващите няколко денонощия.

Призивът на организаторите е хората да носят собствени знамена, за да се покрие колкото се може по-голяма площ от монумента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай