Напрежение! Човек на Путин арестуван у нас

Има ли скандал от тази ситуация

Напрежение! Човек на Путин арестуван у нас | StandartNews.com

Член на "Вагнер" бил задържан от българските власти на 15 май при опит за незаконно пресичане на държавната граница. Това съобщиха в официалния си канал в Телеграм от правозащитният проект Gulagu.net.

Той е на руска организация за защита на правата на човека.Според информацията на Gulagu.net, арестуваният боец на "Вагнер" се казва Сергей Горшенин. Той се е сражавал за частната армия на Евгений Пригожин от 2018 до 2022 година, включително в Сирия и Украйна.

От пресцентъра на МВР коментират пред "Сега", че са запознати с информацията за задържан боец на "Вагнер" у нас, но към момента не могат да дадат информация.

"Според информация на правозащитни организации от Бургас Горшенин е бил осъден преди седмица на 3 г. условно за незаконно пресичане на границата. "Върнали са му личните вещи и телефон. Настанен е в лагера за бежанци Л., където основно се намират сирийци. Той не може да напуска лагера. Сега с него работят службите за сигурност на България. Той е отказал помощ от правозащитни организации и е поискал убежище в България", сочи изданието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай