Намусено време! Къде ще падат гръмотевици

През следващите дни времето ще е променливо

Намусено време! Къде ще падат гръмотевици | StandartNews.com

През нощта облачността временно ще се разкъса и намалее, на места - до предимно ясно време. Почти тихо с минимални температури между 4° и 9°, в София - около 5°, съобщиха от НИМХ.

В четвъртък облачността ще е променлива, често значителна, купеста и купесто-дъждовна. След обяд ще има валежи от дъжд, на повече места и по-значителни в Източна България и планинските райони, където ще има и гръмотевична дейност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. В Източна България вятърът ще е северен. Максималните температури ще са предимно между 14° и 19°, в София - около 14°. 

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца и ще се задържи без съществена промяна.

По Черноморието облачността ще е значителна и на места ще има валежи от дъжд. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 12° и 15°. Температурата на морската вода е около 11°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините облачността ще е променлива, често значителна и след обяд на много места ще има валежи от дъжд. Над около 1700 m - дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 2°.

През следващите дни времето ще е променливо. Ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, но и краткотрайни валежи, на места в следобедните часове с гръмотевици. На повече места из страната ще са валежите в петък, а през почивните дни ще са главно в Западна България.

Вятърът ще е най-често слаб до умерен, в петък - от север-северозапад, с тенденция до края на деня навсякъде да се ориентира от североизток; през почивните дни въздушният пренос ще е от изток. Температурите ще останат без съществена промяна - преобладаващите минимални ще са между 4° и 9°, а максималните в повечето места - между 14° и 19°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай