Нагла кражба! Младежи направиха немислимото (СНИМКИ)

Как е станала кражбата

Нагла кражба! Младежи направиха немислимото (СНИМКИ) | StandartNews.com

На 3 януари в около 15 часа младежи са откраднали кутия с дарения. Те са били предазначени за за лечението на болна жена , а кутията е била ситуирана в заведение за бързо хранене. 

Започват да се опитват да разсеят персонала, две момичета на касата. Започват да ги разпитват разни неща по менюто, по магазина. Въртят се, отвличат вниманието и в даден момент единият взима кутията, подава я на другия, а той я задържа и след малко излиза от магазина“, разказа Николай Генчев, управител на магазин.

„Единият застана отстрани, за да не мога да виждам кутията, а другият дойде, за да гледа продуктите. Другият питаше колко струва бургерът. Отвлякоха ни вниманието и откраднаха кутията“, разказа Галина Романова, която по това време е била на работа.

Парите са събирани за лечението на Вили Нейкова от Пловдив, която има тумор на белия дроб и се лекува в Германия.

„Хората минават и пускат, приели са го на сърце. Не мога да кажа точна сума, която е вътре, но съм виждал, че хората пускат“, допълни управителят.

„В случая на Вили, отново в Пловдив, преди седмица се опитаха отново да откраднат кутия. Често чуваме не само за Вили, а и за други кампании. Това определено се превръща в рецидив“, разказа Атанас Нейков, брат на Вили.

Въпросните младежи се върнали отново в опит да крадат и тогава служителите ги разпознали.

„Оглеждаха неща от горните страни на рафтовете, които имат по-голяма стойност. Аз ги разпознах, казах им да върнат кутията, а те се направиха, че не знаят за какво става въпрос и избягаха“, каза Николай Генчев.

Подаден е сигнал в полицията и записите от видеокамерите са предадени. Според информацията групата младежи продължава да извършва кражби в различни магазини и обекти в район „Тракия“ в Пловдив.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай