Мъже, купихте ли вече цветя? Вижте какво става с цените

Китките поскъпнаха почти двойно, очаква се утре да скочат още

Мъже, купихте ли вече цветя? Вижте какво става с цените | StandartNews.com

С наближаването на 8 март цените на цветята удариха тавана.

Тази година силният пол ще трябва сериозно да се изръси, за да ощастливи своята половинка за Международния ден на жената.

Сергиите предлагат богат асортимент от цвятя, видимо в добро състояние и свежи, но цените са космически.

Днес една роза струва 6 лв., а орхидея в саксия, която обикновено се търгува за около 18-20 лв., струва 36 лв, писа Флагман.бг.

Опашки се извиват и за зюмбюри в саксия за 4 лв. - много по-скромен подарък, но все пак с панделка. Бегонията пък се търгува за 16 лева, циклама с опаковка - 8 лв. Стройният антуриум може да бъде радост за вашата любима срещу сумата от 20 лв.  Разбира се, винаги може да отбиете номера с лаленце за 2 лева. От тях изборът е голям - жълти, червени, лилави и тн. Карамфилите, които винаги спасяват най-бедната част от мъжете, бяха набъбнали от 80 стотинки на левче. 

Забелязва се, че тази година пищни букети по сергиите няма, търговците масово залагат на цветята в саксия, тъй като са по-издръжливи. 

Очаква се в по-късните часове на деня и утре цените да скочат с още около 10 %, въпреки че вече ще са увехнали и клюмнали.

Вещи в бранша твърдят, че търговците на цветя наричат 8 март денят на най-големия удар за годината. Чистата печалба на човек е от 2000 лева за уличните "предприемачи" до 7000 лева за специализираните магазинчета и доста повече за фирмените.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай