Можеше ли да се предотврати катастрофата с линейката край Сливен

Процентът е голям тя да бъде спасена

Можеше ли да се предотврати катастрофата с линейката край Сливен | StandartNews.com

Пациентът от катастрофиралата линейка вчера на пътя Нова Загора-Сливен в голям процент е могъл да бъде спасен. В това е категоричен д-р Димитър Димитров, лекарят от автомобила за спешна помощ. При пътното произшествие загинаха двама души и двама бяха ранени

Д-р Димитър Димитров се възстановява в дома си след претърпения инцидент. Разказва, че вчера се отзовал на сигнал за пациент с инфаркт, който трябвало да транспортират възможно най-бързо до сливенската болница. Линейката се движела с около 100 км в час, с включени светлини и сирени. Внезапно лекият автомобил пред тях се изнесъл наляво.

"Друг е въпросът, че другите автомобили, които трябваше да ни дадат път, не ни дадоха път. Просто шофьорът нямаше как да реагира“, каза д-р Димитър Димитров ред БНТ.

Лекарят е убеден, че пациентът в линейката е щял да оживее, ако не е станала катастрофата. Състоянието му не е било тежко, трябвало само бързо да се хоспитализира.

"Човекът си беше адекватен, контактен, нямаше шоково състояние", каза д-р Димитър Димитров.

От Агенцията за медицински надзор няма да разследват случая, защото пациентът е починал в следствие на катастрофа. Според пострадалия доктор за по-голяма сигурност линейките задължително трябва да бъдат оборудвани с видеорегистратори.

"Доколкото знам в Германия, значи имат видеорегистратори в линейките и после при нарушение, неотдаване на път просто се снема записа и се праща в полицията", каза д-р Димитър Димитров.

У нас видеорегистратори има единствено в линейките в столицата. В страната те са изключение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай