Мощна експлозия край Пловдив! Чудо спаси цяла фамилия

Ето какво се случи навръх Великден

Мощна експлозия край Пловдив! Чудо спаси цяла фамилия | StandartNews.com

Мощен взрив вдигна във въздуха пловдивското село Брестовица навръх Великден, научи "Марица". Експлозията станала към 22.30 часа снощи в една от къщите в населеното място.

Съседи подават сигнал и до минути на мястото пристига пожарна. Те установяват, че причината за силния тътен е бойлер, който обаче в бил изключен по това време. За щастие, няма пострадали или жертви. 

"Чу се адски гръм. Тъй като ние сме в съседната къща. Първо помислихме, че гърмят пиратки или бомбички, но тътенът беше много силен. Веднага викнахме пожарна. Ние помислихме, че вътре има хора, но за щастие се установи, че няма", разказа пред "Марица" съседката Борислава. 

От взрива е срината изцяло пристройка към къща. Отломки са се разхвърчали на 30 метра, полетял е и капак от бойлера.

За късмет, обитателите на къщата са се разминали с Черен Великден. Малко преди експлозията, при пристройката семейството е празнувало. Разпънати маса, пуснали си музика. Били роднини - родители, баба, малко внуче и т.н. Планът им бил да пренощуват тук, след което да се прибират към Пловдив. 

Спонтанно обаче променили графика и тръгнали към града под тепетата. Ако бяха следвали плана си и бяха останали, със сигурност при инцидента щеше да има жертви. 

Съседката отправи апел чрез "Марица", който може да се включи с разчистването безвъзмездно - да го направи. Има нужда от силни ръце, от багер и съдействие. Отломките трябва да се разчистят. "Сега сме няколко човека, метем и улицата. Там също има отломки", посочи тя и се надява жители на селото, а и не само, да откликнат на молбата за помощ.  

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай