Морето пълно! Сървайвър и наддаване за шезлонги

Туристи плащат допълнително, за да си ги запазят. Вижте колко?

Морето пълно! Сървайвър и наддаване за шезлонги | StandartNews.com

Морето вече е пълно с туристи. В разгара на лятото плажовете по Южното Черноморие са претъпкани. Чадърите и шезлонгите са евтини, но летовниците участват в истински сървайвър, за да се доберат до тях.

"Тази година има голям интерес към българското Черноморие. Самият факт, че тази година сме закупили около 500 допълнителни шезлонга, е красноречив", каза пред бТВ Любомир Николов, който е концесионер на Северния плаж в Приморско.

Заради наплива обаче се стига до там, че туристи в Поморие плащат допълнително за сянка "на първа линия". След заплащане спасител освобождава чадъри за клиенти. бТВ пусна клип, изпратен на телевизията от зрител.

Още в 7 сутринта първите редове чадъри и шезлонги са запазени с хавлии. Летовниците отиват на плажа по изгрев слънце, за да си запазят хубави места.

Цената на комплект чадър с два шезлонга на плажа в Поморие това лято е 15 лева. Един от туристите обаче признава, че е заплатил допълнителната цена от 5 лева, за да си резервира място "на първа линия", но отказва да разкрие на кого.

От Министерството на туризма обясниха, че такъв сигнал не е постъпвал при тях и обещаха да направят проверка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай