Модерни камери дебнат в проблемните школа

Министър Вълчев на обиколка в Стара Загора и областта

Модерни камери дебнат в проблемните школа | StandartNews.com

Камери с лицево разпознаване, свързани с електронен дневник са монтирани в най-проблемните училища, където има най-голям риск от отпадане на ученици. Това съобщи днес в Казанлък министърът на образованието Красимир Вълчев. Общо 33 хил. ученици от рисковите групи вече били върнати в училищата, откакто действа механизма за пълен обхват на децата в образованието. Просветният министър обаче призна, че ежедневната битка опита те да се задържат в класните стаи продължавала. Красимир Вълчев съобщи още, че от догодина се предвиждали допълнителни стипендии за деца, които се обучават в т.н. защитени специалности. Стимули се предвиждали и за учителите., за да бъдат мотивирани допълнително.

В Казанлък министърът се срещна с общинското ръководство, учители, директори и местния бизнес. „Казанлък е най-добрият пример за дуалната форма на образование – има концентрация на високотехнологични предприятия, които създават голяма добавена стойност, необходимост от кадри и взаимодействие на професионалното образование и бизнеса. Работи се добре и по механизма за връщане на ученици в системата на образованието.”, похвали домакините министър Вълчев.

По-късно просветният министър посети и Мъглиж и Гурково., а довечера ще бъде гост на празника по случай 75 години от създаването на професионалната гимназия строителство, архитектура и геодезия "Лубор Байер" в Стара Загора.

Матей Бонев

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай