Много странен арест в София. Какво се случи

Става въпрвос за двама мексикански клоуни

Много странен арест в София. Какво се случи | StandartNews.com

Двама улични клоуни от Мексико са задържани от полицията в София по време на представление на ъгъла на бул. "Витоша" и ул. "Солунска".

Двамата братя Емилиано Нандаяпа и Диего Нандаяпа - по-известни като Котън и Моп, са арестувани на 17 юли около 20:30 ч., а са освободени около 6 ч. сутринта на 18 юли.

"На 17 юли бяхме арестувани от българската полиция в София. Бяхме затворени, облечени като клоуни. Откриха опасни предмети като гумено пиле и гумен чук. Обвинени сме в хулиганство и имаме призовка за 15 август. Ще бъдем съдени и евентуално глобени. Истинското ни престъпление е, че споделяме радостта с хората, като разчупваме ежедневието на един сив град", пишат уличните артисти във Facebook.

Котън и Моп са обиколили над 25 държави. Пред бТВ снощи обясниха, че за тях не е необичайно да бъдат арестувани. 

Според СДВР те са били задържани и разпитани. Попитани на какво основание е арестът, отговорът е "имало е проблеми с полицаите". 

Полицаите са били объркани и не са знаели как да действат. Те не са се представили и не са уведомили артистите да спрат, така че клоуните са продължили представлението и са поканили полицията да се забавлява с тях.

Тази ситуация още повече е подразнила полицаите, които извикали подкрепление и така общо 10 полицаи и три патрулни коли участват в ареста, твърдят Котън и Моп.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай